Suklaa Täplä on käsintehtyjen suklaaherkkujen mestari jo vuodesta 2005

Suklaa Täplä & Chef Patissier Juha Rissanen

Helsinki / Espoo / Kauniainen / Vantaa

Juha Rissanen:


"Suklaamakunautinnossa vain paras on meille kyllin hyvää"

Kaikissa tuotteissamme käytämmekin vain huippulaadukasta Valrhonan Grand Cru Grand Couverture suklaata, koska asiakkaillemme ja meille maku on ykkösasia.


Vuonna 2005 perustettu SuklaaTäplä loihtii ammattitaidolla suklaisia, palkittuja herkkuja eri tilaisuuksiin, isoista gaalaillallisista pittoreskeihin häihin ja muihin juhliin. Myös catering-palvelut ovat iso yrityksemme palvelua. 


Kehitämme uusia tuotteita jatkuvasti, ja monet herkuistamme ovat saavuttaneet menestystä kotimaisissa ja kansainvälisissä kisoissa. 

Kehitämme myös signaturetuotteita makutoivomusten mukaan räätälöitynä. Esimerkkeinä mm. HIFK-kiekkoleivos Nokia Arena MM-kisaleivos2022, Espoo 50-v juhlaleivos ja useampana vuotena JussiGaalan vegaaninen jälkiruoka.


Keittiömestari Juha Rissanen on sekä Chef Patissier että Pastry Chef. Hän on opiskellut Ecole du Grand Chocolate Valrhona Tain d’Hermitagessa, Ranskassa. Pastry Chefin opin hän on saanut kondiittori ja suklaamestari Jan Hedhiltä Ruotsista. 


Jaana Anteroinen, kondiittori loihtii suklaiset kakut ja leivokset niin isoihin kuin pieniinkiin tilaisuuksiin. Parhaista raaka-aineista ja ammattitaidolla on syntynyt jo monet palkitut suklaat, mm. #arcticbluegin valkosuklaapraliini yhdessä Juha Rissasen kanssa.

Valittuja tähtihetkiä 

Vuonna 2015…

  • Juha Rissanen kehittää Helsinki konvehdit - sarjan kaupungintalolle
  • Suklaa Täplä aloittaa HIFK-kiekkoleivoksen suunnittelun ja valmistamisen Helsingin jäähalliin yhdessä Riku Ahosen (keittiömestari Nordis) kanssa.

Vuonna 2018…

  • Juha Rissanen kehittää Helsinki-leivoksen Helsingin kaupungintalolle
  • Suklaa Täplän passionlakritsi-praliini valitaan vuoden täytesuklaaksi Jäätelö ja suklaamessuilla

Vuonna 2019…

  • Juha Rissanen kehittää Make with Espoo -suklaan Espoo Cateringille
  • Suklaa Täplän Arctic Blue Gin -praliini valitaan vuoden täytesuklaaksi Jäätelö ja suklaamessuilla
  • Suklaa Täplä valmistaa petit fourit Food and Art Turku 2019 -tapahtumaan yhteistyössä Mikael Mihailovin (Valrhona Ambassador Finland) kanssa
  • Arctic Blue Gin -valkosuklaapraliini on mukana mm. Amberlounge Abu Dhabi Yas Marina Circuit, Abu Dhabi Emirate, Arabiemiirikunnat, ArcticBlueGin party, ArcticBlueGin valkosuklaapralinit ja F1 2019 Grand Prix tapahtumissa

Vuonna 2020…

  • Suklaa Täplän Arctic Blue Gin -konvehti praliini palkitaan International Chocolate Awards Scandinavian 2020 jaetulla pronssisijalla 
  • JussiGaala2020 vegaani jälkiruoka

Vuonna 2021…

  • Suklaa Täplän Arctic Blue Gin -konvehti praliini palkitaan International Chocolate Awards World 2020-2021 pronssisijalla
  • Suklaa Täplä kehittää vegaanisen Arctic Blue Oat mantelimaitosuklaa -konvehdin 
  • Suklaa Täplä yhdessä Arctic Blue Beveragesin kanssa esittelee TFWA World Exhibition&Conference:ssa maailman parasta Arctic Blue Giniä ja Arctic Blue Oat kauralikööriä sekä huippusuklaata molemmista tuotteista valmistettuna.
  • JussiGaala2021 vegaani jälkiruoka

Vuonna 2022…

  • Suklaa Täplän Nordic Night -praliini palkitaan International Chocolate Awards World 2021-2022 hopeasijalla
  • Suklaa Täplä kehittää Arctic Blue Gin Rose raparperipraliinin 
  • Espoo 50 v. juhlaleivos
  • Nokia Arena leivos jääkiekon 2022MM-kisoihin Tampereelle
  • JussiGaala2022 vegaani jälkiruoka
Share by: